Welkom op de minisite Van Bendrecht Koers

Al 14 jaar geleden  ging wijlen Jos Van Nelekes eens kijken naar de koers ingericht en betwist door leden van de Zandvlietse Polderklievers ter gelegenheid van Zandvliet Kermis. Er waren heel veel toeschouwers en Jos vroeg zich af of iets dergelijks ook in Berendrecht kon georganiseerd worden tijdens Berendrecht Kermis in augustus. Prompt sprak hij de in zijn café gehuisveste clubs (Sturmers, Nieuwe Gans en KFC Berendrecht Sport) plus familielid Pierre De Meyer aan. De Polderklievers werden gecontacteerd en zij waren onmiddellijk bereid om mee te werken. En zo werd tussen pot en pint  het jaar daarop de 1ste Grote Prijs Jos van Nelekes ingericht. Ondertussen zijn we aan de 13de editie toe en zijn we met 5 clubs uit Berendrecht-Zandvliet-Lillo: De Sturmers, De Polderklievers, De Leeuw, TC Raffic en De Spreeuw. Spijtig genoeg kon Jos maar 2 van zijn Grote Prijzen meemaken maar hij is en blijft de geestelijke vader van deze koers.

Na het overlijden van Jos werd, gelukkig voor ons, zijn café overgenomen door nichtje Nicole. Daar ontstond het idee om op maandagavond een recreatieve stratenloop te organiseren met afstanden van 5 en 10 km door de straten van Berendrecht. Het district werd eveneens aangesproken en met hun steun zijn we nu reeds aan de 10de Berendrechtse kermisloop toe. Voor de 3de keer maakt onze organisatie deel uit van het door het district opgestarte Loopcriterium BZL met een Stratenloop Zandvliet op vrijdag 8 juni 2018, een Avondjogging Lillo op vrijdag 22 juni 2018, onze klassieke Kermisloop Berendrecht op maandag 27 augustus 2018 en nieuw op 7 oktober 2018 op Noordland te Zandvliet.

Het parcours van vorig jaar werd behouden en zoals elk jaar wordt er naast de 5 en 10km loop weer een Kid's Run voor de jonge sportievelingen in de leeftijdscategoriën geboortejaren 2012 en 2013, 2010 en 2011, 2008 en 2009, 2006 en 2007. Inschrijven voor onze kermisloop kan online via deze site.

Hopelijk zien we elkaar tijdens de Berendrechtse kermisweek

Het organisatiecomité Bendrecht Koers